Wereld Parkinson Dag: zo doe jij mee
Muziek zorgt voor sfeer, roept gevoelens op, verbindt en kan zelfs als medicijn werken bij mensen met parkinson. Daarom vraagt ParkinsonNL op Wereld Parkinson Dag (11 april 2022) extra aandacht voor de ziekte van Parkinson met het speciale nummer De muziek gaat altijd door, gezongen door Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid. En jij kunt mee doen!
  1. Door te luisteren: Zet op maandag 11 april het nummer De muziek gaat altijd door op repeat via Spotify of YouTube.
     
  2. Door muziek te maken: Speel of zing De muziek gaat altijd door. Pak je piano, gitaar, trompet of zing!
👉 Wat je ook doet, laat het zien! Maak een foto of video van jezelf en deel deze op maandag 11 april via Instagram of Facebook. Gebruik #demuziekgaataltijddoor en #wereldparkinsondag en tag @parkinsonnl. Wij reposten jouw foto of video.
 
 
 
Een leestip voor wie wel eens obstakels ervaart bij het denken
Het bijzondere boek Ommetjes door het parkinsonbrein is een van de resultaten van de COPIED studie (Cognitieve obstakels & Omwegen bij Parkinson), een studie die onder andere financieel mogelijk werd gemaakt door de Parkinson Vereniging en ParkinsonNL.

Marina Noordegraaf is hoofdonderzoekster van de studie, samensteller van het boek èn ze heeft zelf de ziekte van Parkinson. 'Ik hoop dat het boek mooie gesprekken op gang brengt en dat de onzichtbaarheid van de denkobstakels bij parkinson geen obstakel op zich meer is. Dat mensen zich gesteund voelen door de ervaringen van hun lotgenoten.’
 
 
 
Het recept voor de beste verpleeghuiszorg bij parkinson
Wat maakt een parkinsonafdeling in een verpleeghuis een fijne plek om te wonen als je meer zorg nodig hebt? Wat vinden bewoners, naasten en zorgverleners hierin belangrijk?

Die vragen probeert Selma de Wit van ParkinsonNet te beantwoorden. Op basis van de resultaten schrijft ze een handleiding voor het opzetten van een parkinsonafdeling. ‘Een verpleeghuis is nooit zoals thuis, maar het gaat erom of je je er prettig voelt. En ook dat zorgverleners begrijpen wanneer je hulp nodig hebt en wanneer juist niet.’⁠

 
 
 
De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte van dit moment. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in de hersenen van iemand met parkinson? Doe de korte test en ontdek wat jij weet over parkinson en de hersenen.
 
 
 
Parkinson Academie
Hoe beïnvloedt parkinson mijn werkzaamheden? Hoe ga ik om met de psychische gevolgen van de diagnose? Hoe blijf ik in balans en hoe voorkom ik dat ik uitgeput raak? Op o.a. deze vragen krijg je antwoord bij de Parkinson Academie.

Het platform biedt informatiedagen, workshops en cursussen voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. Zo kun je jouw kennis en vaardigheden (verder) ontwikkelen en meer grip krijgen op de kwaliteit van jouw leven.
 
 
 
Tot de volgende nieuwsbrief 👋
Heb je vragen, suggesties of wil je iets aan ons kwijt?
Laat het ons weten via een mailtje.